«Το παιδί Ζωή: Ζωή, τίποτ’ άλλο»

Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989), κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη Ζωή. Κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει μέσα σε κλίμα ειρήνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Να ζει με την οικογένειά του με ασφάλεια και αγάπη. Να έχει την ελευθερία της έκφρασης, της σκέψης, της θρησκείας, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην πνευματική και πολιτιστική καλλιέργεια, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην προστασία από κάθε μορφή βίας, εξευτελισμού και εγκατάλειψης …, και σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης να προστατεύεται με κάθε δυνατό μέσον και να δέχεται κάθε υποστήριξη για την ψυχοσωματική του ανάρρωση και την κοινωνική του επανένταξη μέσα σ’ ένα περιβάλλον που ευνοεί την υγεία, τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια του.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δίπλα μας δυο πόλεμοι κατέδειξαν την αναγκαιότητα της επαναφοράς στο προσκήνιο όλων αυτών των οικουμενικών αρχών. Γιατί Πόλεμος σημαίνει βία, φόβος, πόνος, φρίκη, θάνατος, εξαθλίωση, ξεριζωμός, ερήμωση. Πόλεμος σημαίνει ορφάνια, χαμένη αθωότητα, κλεμμένη παιδική ζωή, βάναυση αρπαγή παιδικών ονείρων.

Και τα παιδιά είναι διαχρονικά οι μεγάλοι χαμένοι της φρίκης του Πολέμου!

Επειδή πιστεύουμε ότι είναι χρέος να συμβάλλουμε όλοι στην  εμπέδωση της  ΕΙΡΗΝΗΣ με στόχο τη  ΖΩΗ, αλλά και να απαλύνουμε με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας το δράμα όσων βιώνουν την καταστροφή του πολέμου, το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο Κινηματοθέατρο Δρήρος, στη Νεάπολη, συζητάμε για τα παιδιά της Παλαιστίνης, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Διεθνών Οργανισμών περισσότερα από 10.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί, ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά έχουν μείνει ορφανά, μεπάνω από 25.000 παιδιά να έχουν χάσει έναν γονέα ή και τους δύο γονείς. 

Συζητούν ο δημοσιογράφος Νίκος Σγουρός με τους εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα Μ. Ελ Σαΐντ και Α. Χασάν, Πρόεδρο και Γραμματέα αντίστοιχα, ενώ παρεμβαίνουν μουσικά η Ελεάννα Καρανδεινού και ποιητικά η Μαρία Στεφανάκη με το λόγο του Μ. Νταρουίς.

Η αλληλεγγύη και η υποστήριξη στα παιδιά θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ονειρεύονται το μέλλον!

Share

Μετάβαση στο περιεχόμενο