Παρουσίαση του βιβλίου: «Η μνήμη και η πόλις. 40+1 δημόσιες ιστορίες»

Η Πολιτιστική και Λαογραφική Εταιρεία Απάνω Μεραμπέλλου (Π.Λ.Ε.Α.Μ.) διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Η μνήμη και η πόλις. 40+1 δημόσιες ιστορίες» του καθηγητή Χάρη Αθανασιάδη (εκδόσεις Ασίνη). Η παρουσίαση θα γίνει στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, ώρα 8 μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λήδα Παπαστεφανάκη και ο συγγραφέας του βιβλίου Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημόσια Ιστορία» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο υποψήφιος διδάκτωρ Δημόσιας Ιστορίας Δημήτρης Παπαγιαννάκης. Η είσοδος  είναι ελεύθερη.

Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας συγκέντρωσε 40+1 δημόσιες ιστορίες, που φιλοξενήθηκαν στη στήλη «Δημόσιος Λόγος» του ένθετου Docville της εφημερίδας Documento την περίοδο 2021-2022. Το χαρακτηριστικό των ιστοριών είναι ότι συνομιλούν με τη συλλογική μνήμη του Έλληνα. Μέσα από αυτές τις ιστορίες γίνονται αντιληπτές ενδεικτικές πτυχές της διαιρεμένης, συγκρουσιακής, τραυματικής και συμβολικής μνήμης. Πρόκειται για πτυχές του παρελθόντος που είτε κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα είτε αποσιωπώνται φανερώνοντας την πολύπλοκη σχέση ανάμεσα στην Πόλη και τη Μνήμη.

Share

Μετάβαση στο περιεχόμενο