«Όμορφη και παράξενη πατρίδα»

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την επανίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας μετά την επτάχρονη δικτατορία που στέρησε στους Έλληνες την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και τους περιέκλεισε στα σιδερόφρακτα πλαίσια της υποδούλωσης.

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται επίσης από τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στην κατοχή της μισής Κύπρου, της αλλοίωσης του πληθυσμού της και της προσφυγιάς μεγάλου μέρους του κυπριακού ελληνισμού.

Η ΠΛΕΑΜ συμμετέχοντας στο επετειακό έτος διοργανώνει συναυλία με τραγούδια του αγώνα για την ελευθερία αλλά και συνθέσεις της μεταπολίτευσης με σκοπό τη διατήρηση της μνήμης και την παρότρυνση για  διεύρυνση της Δημοκρατίας αφενός και αφετέρου την αποτροπή της λήθης και τη διεκδίκηση δίκαιης λύσης του Κυπριακού ζητήματος.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, ώρα 21.00,κάτω από την Πανσέληνο στο μαγικό αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης, θα ακουστούν τραγούδια με τα οποία σπουδαίοι συνθέτες, στιχουργοί και ποιητές εμπλούτισαν τη ζωή μας και  επιχείρησαν να οραματιστούν έναν νέο κόσμο μετά από μία  ταραγμένη περίοδο.

Η Ελεάννα Καρανδεινού, η Αραμπατζόγλου Αντιγόνη και ο Κώστας Σειραγάκης  θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν τα  χρόνια της μεταπολίτευσης και της Κυπριακής τραγωδίας μιλώντας για  τις αγωνίες και τα όνειρά μας  για έναν καλύτερο κόσμο  κι ενώνοντας γενιές και ομάδες σε ένα κοινό σκοπό.

Share

Μετάβαση στο περιεχόμενο